Tuesday, November 25, 2008

TAHNIAH MIKAEEL JACKSON!
TAHNIAH dan SELAMAT DATANG diucapkan kepada penyanyi popular dunia, Michael Jackson yang menemui kebenaran ajaran agama Islam yang diredhai ALLAH SWT. Semoga sahabat baru, Michael Jackson atau nama Islamnya Mikaeel Jackson, nama malaikat pemberi rezeki mendapat taufik dan hidayah dan istiqamah dalam melayari hidup sebagai muslim. Semoga dikuatkan hati dan iman dalam menempuh onak duri. Sebagai umat Islam, sudah tentu segala tindakan dan tawakal diserahkan hanya kepada YANG MAHA ESA.

Bakat sebagai penyanyi popular dunia jangan disia-siakan. Wadah hiburan berteraskan Islam merupakan salah satu wadah menarik golongan belia terus meminati dan menyintai Islam yang indah.

Jacko yang dibesar dalam lingkungan agama Kristian dikatakan mengambil keputusan menganut Islam semasa beliau menggunakan studio di rumah kawannya ketika merakamkan album baru. Rakannya David Wharnsby seorang penulis lagu dan produser Philips Bubal menasihatkan beliau supaya memeluk agama Islam.

Tuan Guru Nik Abdul Aziz bin Nik Mat selaku Mursyidul Am PAS berharap penyanyi terbabit dapat mempromosikan Islam melalui tindak tanduk yang baik dan lirik-lirik lagu yang dapat memberi keinsafan kepada manusia serta mengakui kebesaran Allah. BARAKALLAH...

No comments: